Weinor 7 jaar garantie | Weinor Top Partner | Verano privilege dealer

Minder Groene tuinen

1 juli 2011

Nederlandse tuin minder groen 23-06-2011 Het aandeel groen in Nederlandse tuinen daalt. Dit blijkt uit Tuinbeleving 2011, een onderzoek in opdracht van de Stichting Tuinpromotie Nederland.

Nederlanders nemen steeds minder de tijd om te tuinieren. Planten en bloemen maken plaats voor bestrating, verlichting, zithoeken en vaste barbecues. Vergeleken met eerdere onderzoeken naar tuinbeleving in 2002 en 2007 zijn Nederlanders steeds minder intensief bezig met tuinieren.

Aandeel groen

Maakte het groen in 2002 nog 47% uit van de tuin; in 2011 is dit al afgezakt tot 39%. Het aandeel van sierplanten in de tuin neemt af, maar groenten, fruit en bomen winnen terrein. In tien jaar tijd is het aantal mensen dat weinig verstand heeft van tuinieren en er ook nog eens weinig voor voelt, gegroeid naar 18%. Daar staat tegenover dat nog altijd 17% het heerlijk vindt om met de tuin bezig te zijn. Een groeiende groep mensen zoekt actief naar nieuwe planten en artikelen voor de tuin.

Nieuwe ideeën

Tv-programma's zorgen vooral voor de nieuwe ideeën. Internet en reclamemateriaal zijn in opmars. Voor de aankopen reist het merendeel van de mensen af naar het tuincentrum. Duurzaamheid is niet iets waar veel tuinbezitters wat mee op hebben. Gevraagd naar het begrip duurzame tuin zegt 1 op de 10 ondervraagden dat dit een tuin is 'die weinig onderhoud vraagt en voor jaren mee kan'.Bron: De Boomkwekerij


<< Terug naar nieuwsoverzicht
Ploegschaar 52A Biddinghuizen

0321-331380
  
© Terrascompleet.nl | Sitemap | Realisatie: Sybit | Software Op Maat