Weinor 7 jaar garantie | Weinor Top Partner | Verano privilege dealer

Hooikoorts verschijnselen?

22 februari 2011

Winter en nu al last van hooikoorts?

In februari en maart zijn hooikoortsverschijnselen mogelijk, het eerste stuifmeel verspreid zich, ook tot last van mensen...

Als je als plant alleen op insecten bent aangewezen voor de voortplanting is het risico dat de bestuivers bij lage temperaturen thuis blijven erg groot.

Daarom zijn de vroegst bloeiende zaadplanten altijd 'naaktbloeiers'. Zij krijgen eerst bloem en dan pas blad. Het 'blootje' heeft alles te maken met het ontbreken van bladeren op het moment dat de bloemen verschijnen. Bloemen stralen eigenlijk altijd, maar dat stralen wordt geaccentueerd wanneer er geen blad aanwezig is. Stuifmeel wordt in de meeste gevallen door wind of insecten verspreid. Bloemen die insecten voor dit transport inschakelen, adverteren met opvallende kleuren of geuren. In veel gevallen zijn de bloemen van beide lokkertjes voorzien. Hoe groter de advertentiewaarde, des te aantrekkelijker zijn zij ook voor ons mensen.

De bloemen van de hazelaar en de els geuren niet. Dergelijke katjes hebben geen insecten nodig. De wind zorgt voor de verspreiding van het stuifmeel. Bladeren ontbreken tijdens de bloei. Zij zouden voor de stuivende pollen alleen maar een belemmering zijn.

bron: de Stentor<< Terug naar nieuwsoverzicht
Ploegschaar 52A Biddinghuizen

0321-331380
  
© Terrascompleet.nl | Sitemap | Realisatie: Sybit | Software Op Maat